Hakikat Kedudukan Boss dan Anak Buah

Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam Kemaafan

image

 

Entri kali ini tidak banyak yang ingin TPK huraikan. Sekadar melontarkan sekeping gambar yang boleh melihat hakikat kedudukan di antara boss dan anak buah.

Jangan hanya melihat pada gambar burung dan tahi yang terkena pada setiap burung tersebut tetapi lihat disebalik atau apa yang tersirat pada gambar ini.

Kedudukan burung-burung pada gambar ini menunjukkan kedudukan diantar boss dan setiap pegawai laian yang berada di bawahnya.

Tahi yang terkena pada burung tersebut, boleh dianggap sebagai kerja atau tugasan yang perlu dilakukan oleh setiap pegawai bawahan. Lagi bawah kedudukan pegawai itu lagi banyak tanggungjawab atau kerja yang perlu dilakukan.

Tetapi harus kita ingat bahawa walaupun boss atau pegawai atasan kurang kerja yang dilakukan tetapi mereka memegang tanggungjawab yang lebih besar iaitu memikirkan bagaimana untuk memajukan organisasi yang diwakili.

p/s: Walau manapun kedudukan kita, tanggungjawab yang diberikan perlu dilaksanakan dengan penuh dedikasi, amanah dan ikhlas. Jangan cuba memberi tanggungjawab yang telah diamanahkan kepada orang lain.

Semoga berjumpa di masa akan datang

Wassalam

One thought on “Hakikat Kedudukan Boss dan Anak Buah

 1. chanel Bags Italy

  chanel Turkey
  Terrific article! This is the kind of info that are supposed to
  be shared around the web. Shame on the seek engines for not positioning this publish higher!
  Come on over and consult with my website . Thanks =)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *